Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Kulit Berlubang Lubang Sedap Dengan Inti Manisnya Port Makan
Oleh kerana kulitnya yang lembut, . 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
2 sudu besar gula pasir; Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Cara penyediaan kuih ketayap : ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 2 sudu besar gula pasir; Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari santan dan kelapa parut. ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
2 sudu besar gula pasir;
Kisar dengan 2 cawan air. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Oleh kerana kulitnya yang lembut, . ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Cara penyediaan kuih ketayap : Dari santan dan kelapa parut. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; 2 sudu besar gula pasir; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kacau sebati sampai gula larut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Kisar dengan 2 cawan air. 2 sudu besar gula pasir;
Kacau sebati sampai gula larut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari santan dan kelapa parut. Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Kisar dengan 2 cawan air.
Cara penyediaan kuih ketayap : Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 1 1⁄2 cawan gula melaka/merah; Oleh kerana kulitnya yang lembut, . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; 2 sudu besar gula pasir; Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Kulit Berlubang Lubang Sedap Dengan Inti Manisnya Port Makan. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); kuih hijau kelapa. Cara penyediaan kuih ketayap :
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
1 1⁄2 cawan gula melaka/merah;
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . 2 sudu besar gula pasir; Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 2 1⁄2 cawan kelapa mesin; Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kacau sebati sampai gula larut.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Kulit Berlubang Lubang Sedap Dengan Inti Manisnya Port Makan"